Kurt

2.50

Beschrijving

Nieuw van de productielijn van Timm`s Dobbers komt model Kurt. De Kurt is te typeren als verfijnd, gevoelig maar tegelijkertijd ook degelijk en allround. Deze eigenschappen komen voort uit een ideale combinatie van beproefde onderdelen en materialen.

De antenne is van de hoogste kwaliteit fiber in de meest ideale diameter afhankelijk van het dobbergewicht. Dit maakt de Kurt een zeer gevoelige dobber die de kleinste aanbeet duidelijk signaleert. Toch blijft goede zichtbaarheid gegarandeerd door de zeer heldere kleur.

Het drijflichaam heeft een slanke druppelvorm. Deze vorm heeft een aantal bijzondere voordelen. Zo is het aanzienlijk gevoeliger dan een meer gedrongen drijflichaam en dus garantie voor meer aanbeten. Ook zijn aanbeten waarbij de vis de dobber op laat liften beter zichtbaar.

Tot slot blijft deze vorm erg stabiel ondanks het slanke uiterlijk en dus inzetbaar in de meeste omstandigheden. De onderantenne van de Timm’s Kurt is vervaardigd van carbon. Het voordeel van dit materiaal is dat het relatief licht van gewicht is en daardoor zorgt voor een natuurlijkere aaspresentatie, zeker wanneer de vis het aas tijdens het zakken pakt. Tevens zal een carbon onderantenne zorgen voor een betere balans in de dobber en daarmee het in de war raken van de lijn rondom de dobber voorkomen. Tot slot is carbon zeer degelijk en de antenne zal altijd kaarsrecht blijven.

Al deze details opgeteld overtuigen ons ervan met de Kurt een nieuwe dobber in het assortiment te hebben die de komende jaren voor de nodige successen gaat zorgen.

Lengte: 17 t/m 21,5 cm.

De Kurt is verkrijgbaar in de volgende gewichten:4x14 - 4x16 - 4x18 - 1,00 - 1,25 - 1,50 - 2,00