Zammataro pellets

Kiest u voor de Zammataro Pellet Range, dan maakt u een goede keuze. Zorgvuldig op elkaar afgestemde vismaaltijden, de beste natuurlijke grondstoffen, in combinatie met hoogwaardige, geselecteerde visoliën maken deze pellets tot de beste in hun klasse.

Pellets kunnen droog of geweekt worden gevoerd. Bij voorzichtige en wantrouwende vissen raden we echter aan om de pellets vooraf te laten weken.

De weektijden van de pellets zijn afhankelijk van hun grootte en dichtheid. Met lichtere pellets zoals Bream & Carp is de inweektijd aanzienlijk korter dan met pellets met een hoge dichtheid zoals Green Betaine of Halibut Black. Exacte informatie hierover vindt u bij de producten zelf.

We raden altijd aan om beide soorten pellets parallel te gebruiken. Want terwijl de lichtere korrels sneller oplossen en de vissen aantrekken, blijven de donkere soorten langer voor de vissen op de voerplaats door een hoger vetgehalte en grotere kracht.

Sterk verdichte, donkere en olieachtige pellets worden in een bak met voldoende water gevuld totdat ze net onder staan. De pellets zijn klaar voor gebruik als ze het water volledig hebben opgenomen. De binnenkern van de pellets moet nog enigszins drukvast zijn.

Omgaan met lichtere pellets vereist enige gevoeligheid. Hier moet de inweekfase zorgvuldig worden gecontroleerd om de optimale consistentie te verkrijgen.