Flexi-Fix Haakmaat 2/0

6.99

Description

Flexi-Fix loodvrije jigkoppen

Bij de vervaardiging van deze producten zijn er  bewust geen lood en milieubelastende materialen toegevoegd, waardoor deze jigkoppen dus veel minder milieubelastend. Met de loodvrije Flexi-Fix jigkop en de milieuvriendelijke Flexi-Fix shads bieden wij een verstandig alternatief voor een schoon milieu.

Bij veel wedstrijden in Nederland is al alleen loodvrij vissen toegestaan. Dus waarom nu niet overstappen naar een loodvrij alternatief.

Ter vergelijking: het volume van deze jigkop is groter en zakt daarom langzamer dan een loden kop van hetzelfde gewicht. Zo kan je met minder gewicht lange zinkende fasen uitlokken en kan bv. de snoekbaars het aas beter opzuigen door de langzame zinkende fase. Tip: Als je sterk stromend water hebt, neem dan een maat groter gewicht. Nu zal de langzame zinkende fase door de grotere kop niet te langzaam worden.

Deze loodvrije jigkoppen zijn harder dan lood wat betekent dat ze minder snel blijven hangen in bv. steenpakketten op de bodem en minder beschadigde jigkoppen. Mocht het toch nog tot een vastloper en verlies van de jigkop en shad eindigen hoeft u dus geen schuldgevoel meer te hebben voor het milieu, want het is beduidend minder milieubelastend.

Vervaardigd in Duitsland en voorzien van scherpe Mustad haken met een weerhaak op de steel voor een optimale grip op de shad.

Geschikt voor de Flexi Fix nature line 90 en de Flexi Fix slug line 100.